2014. augusztus 22., péntek

FELSZÓLÍTÁS!
Tisztelt Polgármester Úr, tisztelt Fideszes képviselők!

Az Alkotmánybíróság, mint legfelsőbb döntéshozó fórum 2014. 04. 11-én a „Zuglói Lapok” című közpénzből készülő önkormányzati kiadvány elfogult, egyoldalú tájékoztatása okán határozatot hozott, amely minden helyi médium számára egyenrangú tájékoztatási kötelezettséget ír elő. Mindez értelemszerűen vonatkozik a Soroksári Hírlapra, és az ESTV-re is!
 „Az Alkotmánybíróság elfogadta a Kúria azon álláspontját, amely szerint a közpénzből finanszírozott médiumok esetében a pártatlanság és elfogulatlanság a kampány idején fokozottan érvényesítendő elv.”
Az ügy súlyát az is jelzi, hogy a végzés előadó bírája az Alkotmánybíróság elnöke volt.
A határozat indoklásában Önök számára különösen megfontolandók az alábbiak, amelyekhez Önök eddig nem tartották magukat:  „A pártatlanság és elfogulatlanság elvének figyelmen kívül hagyása egyébként a közpénzből finanszírozott médiumok esetében leginkább az állampolgárt károsítja, akinek pénzéből működik az elfogult propagandát terjesztő sajtóorgánum.”
Sajnálatosnak tartjuk, hogy az Alkotmánybíróságon, mint legfelsőbb fórumon kell érvényesíteni a fent nevezett demokratikus jogokat, amelyeket Önök eddig nem tiszteltek, és nem tartottak be. Elvárjuk, hogy a jövőben Önök is betartsák a törvényességet, a helyi sajtó és TV pártatlanságát, elfogulatlanságát, és mi, az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET tagjai, mint ellenzéki képviselők megszólalási és megjelenési lehetőségeket kapjunk a soroksári adófizetők pénzén finanszírozott médiumokban!


dr. Kolosi Ferenc, Mikó Imre, Fuchs Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése