2014. augusztus 22., péntek

URALKODNI, VAGY SZOLGÁLNI?!

Remélem, az alábbi - látszólag - két különböző, azonban mégis szorosan összekapcsolódó esemény elemzése nem személyeskedő tartalmú, hiszen közszereplők közéleti megnyilvánulásairól tájékoztat.
Az évente mintegy 25 millió forintba kerülő, soroksári közpénzből finanszírozott, gyenge szerkesztésű, sokszor hanghibás, elfogult, Fidesz-TV-nek is hívott, alig nézett, ráadásul unalmas ESTV egyik közeli adásában Orbán Gyöngyi, pedagógus végzettségű Fideszes alpolgármester, és most már hivatalosan soroksári polgármester-jelölt a „regnálok” kifejezést használta. Vajon tudja-e, mit jelent a „regnálni” kifejezés?! Mert ha igen, az a gond, ha pedig nem tudja, akkor az! A ”regnálás” kifejezés uralkodást jelent. Tisztelt Orbán Gyöngyi! Ha nem tudná, az alpolgármesterség, vagy bármely más önkormányzati funkció SZOLGÁLAT, a közösség szolgálata, és nem uralkodás! Eddigi megnyilvánulásai alapján ugyan jól tudjuk és tapasztaltuk, hogy Ön uralkodni vágyik, és nem szolgálni! Azonban a Soroksáriak joggal várják (várnák) el városvezetőiktől, hogy szolgáljanak, nem pedig uralkodjanak. Aki ennyire vágyik a hatalomra, azt kevéssé érdeklik a közösség problémái, ahogyan ez az alábbiakból is kiderül:
Néhány éve kidolgoztam egy Soroksár számára rendkívül fontos közlekedéstechnikai koncepciót, amelynek jóváhagyásához és elfogadásához Soroksár Önkormányzata mellett a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulása is kellett. Ez időben – amire még sosem volt példa – három soroksári Fideszes képviselő ült a fővárosi közgyűlésben: Orbán Gyöngyi, Földesi Gyula, László Zoltán. A siker valószínűnek tűnt. Nos tehát, hogy biztos legyek az előterjesztés eredményes előkészítésében, én fogalmaztam meg a beadandó anyagot – helyettük. Nekik már csak – saját nevük alatt (!!!) – le kellett gépeltetni azt a beadáshoz.  És láss csodát: a három soroksári Fideszes fővárosi honanya/honatya által beadott anyagban XXIII. kerületből XIII. lett, az aluljáróból pedig felüljáró! „Normális???” – kérdezhetné Besenyő Pista bácsi. Hiszen, ha legalább átolvassák, és ellenőrzik, amit legépeltettek, aláírtak, és saját nevükben előterjesztettek, akkor talán észrevették volna a két lényegi tévedést. Én pedig szégyenkezhettem itt Soroksáron, hogy milyen buta vagyok, mivel az előterjesztést én készítettem.  És ők? – kérdezhetné a tisztelt Olvasó. Nos, ők nem szégyenkeztek egy cseppet sem, hanem megrándították a vállukat, és azt mondták (idézem): „Majd átgépeltetjük.” Ennyi!
Mindezek után Földesi Gyulából még országgyűlési képviselő is lett, Orbán Gyöngyi pedig fővárosi frakció igazgatóvá, fővárosi közműcég vezetőjévé, majd Soroksár alpolgármesterévé avanzsált, jelenleg pedig már soroksári polgármester jelölt. És ma rájuk van bízva Magyarország, Budapest és Soroksár sorsa. Az pedig, hogy ez mennyire érdekli őket, talán a fentiekből egyértelmű. Viszont jól élnek belőlünk!


Unyi János Antal 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése