2014. június 11., szerda

A SOROKSÁRI TANÚ

A (SOROKSÁRI) TANÚ

Politikusok és bölcselők tucatjai elmélkedtek már arról, hogy a demokráciánál nincs jobb. Aztán arról is szóltak, hogy bizony ez a legdrágább rendszer. Végül is – ott egye a fene – legyen drága az a demokrácia, viszont akkor működjön jól, vagy legalább legyen! De nem! Nálunk, itthon, Magyarországon és különösképpen Soroksáron ez sehogy sem sikerül! Na, nem a drágaság, hanem a működés. Mert itt a demokrácia nagyon sokba kerül, viszont nincs! Ugye, különösebben nem kell boncolgatnom a témát, mert mindannyian tapasztaljuk?!
Nincs közbiztonság, nincs fejlődés, az egészségügy romokban. Egyre kevesebb soroksári ember dolgozik Soroksáron! Minden rosszabb állapotban van, mint négy évvel ezelőtt! Ennyire SEMMI még soha nem történt Soroksáron, mint 2010 ősze óta! Emlékszem a Fidesz tarka kiadványára, ahol – egyéb földi mennyország mellett – utópisztikus sétálóutcát ígértek a szervizútra. Nos, Tisztelt Soroksáriak: a helyi Fidesz ígéretét éppen a fővárosi Fidesz szavazta le! Köztük talán azok is, akik egyébként megígérték. Értik??? Ígértek városfejlesztést, munkahelyeket, parkolót, stb. Nemcsak hogy semmi nem teljesült, de minden rosszabb állapotban van, mint volt! Emlékszem, amikor Egresi Antal jelenlegi Fideszes alpolgármester bőszen támadta az előző városvezetést a demokrácia korlátozása miatt. Kedves Anti: Most éppen Ti számoltátok fel még a demokrácia maradékát is! Miközben a városvezetés, élén Geiger Ferenc Polgármester Úrral, azzal dicsekszik, hogy mintegy 2,5 milliárd forint megtakarított pénze van Soroksárnak, ennek gyakorlati eredményeit mégsem tapasztaljuk. Hol az a pénz? Miért nem használják fel az utcák, a járdák, a közbiztonság, az egészségügyi és szociális helyzet javítására? Igaz, új, tízmilliós polgármesteri autóra, végkielégítésekre, horribilis és felesleges sportberuházásokra, na meg busás vezetői jövedelmekre van pénz! Alig négy éve a helyi Fidesz még Geiger Ferenc elszámoltatását, felelősségre vonását ígérte nagy bőszen, és láss csodát, mára a legjobb barátok, szövetségesek lettek! Hát igen, a hatalom és a közpénzek feletti rendelkezés csodákra képes! Bizony igaza volt Lord Palmerston néhai angol miniszterelnöknek, a brit imperializmus egyik vezéralakjának, amikor kellő cinizmussal megfogalmazta kormányzati alapelvét: „Nincsenek sem örök barátok, sem örök ellenségek, csak örök érdekek vannak.”
Mást sem hallunk széltében-hosszában, hogy milyen kiváló területi helyzetben van Soroksár. Mi vagyunk Pest déli kapuja. Óriási beruházásokra alkalmas területeink vannak. Itt a legalacsonyabbak az ingatlan árak, mégsem jönnek a befektetők. Pedig még fővárosi képviselőnk is van, aki egyben alpolgármesterünk is: Orbán Gyöngyi. A városvezetés nem képes kihasználni a lehetőségeinket Soroksár javára! Körülöttünk mindenki fejlődik, csak mi nem! Vajon miért?
Nos, ilyen a „soroksári narancs”. Drága is, rossz is, de a mienk. Sajnos!


Pelikán József helyett Unyi János Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése