2014. június 11., szerda

A NAGY ÁTSZABÁS

A NAGY ÁTSZABÁS!

Márciusban példátlan körzetmódosításra került sor Soroksár önkormányzatának jegyzője által. A kezdeményező – információink szerint – Orbán Gyöngyi Fideszes külsős alpolgármester volt, aki korábbi választási veresége miatt olyan körzetet kívánt saját maga számára kialakíttatni, amit - esetleg - végre meg tud nyerni. Ezért három képviselő (dr. Kolosi Ferenc, Mikó Imre, Fuchs Gyula) körzeteit teljesen, más körzeteket kisebb mértékben szabtak át! Minden változtatás az érintett képviselők és a lakosság tudta nélkül, hátuk mögött történt. Sőt, Geiger Ferenc polgármester még az önkormányzati ülésen sem hirdette ki az átalakítást, holott a jegyző (szerint) átadta neki az anyagot!
Azonban a fenti nagy átszabás mellé sajnos még van más is. A Nagykőrösi út lakatlan soroksári oldalán található egy Fidesz-közeli vállalkozó tulajdonában álló panzió, ahova tavaly még „csak” 48, idén májusra – információink szerint – már több, mint 1.200 (igen, jól olvasod, több, mint ezerkettőszáz!) idegen személy lett bejelentve, és számuk napról-napra nő! Vajon honnan jöhettek és miért? A cél – „rosszmájúak” szerint – nyilvánvaló: A helyi Fidesz és Geiger Ferenc tartanak az őszi önkormányzati választások kimenetelétől, ezért „idegen csapatokkal” erősítenek. Azaz, idegen szavazók Soroksárra történő bejelentésével és szavaztatásával kívánják a maguk számára kedvezően befolyásolni a választás eredményét. A soroksári emberek semmibe vétele – nem Soroksáron élő – idegeneket bevonni a helyi választásokba csak azért, hogy minden áron ők nyerjenek! Ha nem megy szép szóval: toboroznak és átszabnak! Valamit azért nagyon nem értünk: Ha az Unióban még azt is előírják, hogy egy csirkének hány m2-en kell élnie, hogyan lehetséges akkor 1.200, vagy több idegen személy lakhatása néhány szobában?
Mi hisszük, hogy a soroksári választópolgárok nem buták! Vajon Geiger Ferenc polgármester és „mindenható” fideszes helyettese, Orbán Gyöngyi azt hiszik, hogy a soroksári polgárokat ilyen trükkökkel át lehet verni?! Annyira sem tisztelik azt a soroksári lakosságot – amelynek adójából jól élnek -, hogy az átverésük helyett olyan körzeteket alakítsanak ki, amelyek a lakosság érdekeit szolgálják, amelyek egységes egészként kezelhetők! Hiszen hogyan lehet – ép ésszel – összekapcsolni Újtelepet a tőle – légvonalban – 3 km távolságra lévő Péteri-majorral?! Jó ez az ott élőknek? Dehogy! Úgy tűnik azonban, Geiger Ferencet és a Fideszt vajmi kevéssé érdekli a soroksári emberek élete.  Hát ennyi tiszteletet sem érdemelnek az itt élők, adófizetők, Soroksárt szerető polgárok saját vezetőiktől?! Mi nem hisszük, hogy a SOROKSÁRI NÉP hagyja magát így megalázni!
Az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET minden törvényes lehetőséget megragad, hogy a tisztességes, összefüggő, egységesen kezelhető körzethatárokat helyreállítsa, valamint a városközponttól távol eső Péteri-major lakosai visszakapják szavazókörüket! Felvesszük a kapcsolatot az államigazgatás illetékeseivel, az országos médiákkal annak érdekében, hogy Soroksár lakossága ne váljon önző pártpolitikusok és karrieristák kárvallottjává!



ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése