2014. március 7., péntek

SÁRGA VOLT, KÉK LETT!



SÁRGA VOLT, KÉK LETT!


Több mint 18 éve, 1995-ben indult el Unyi János Antal ötlete, és az általa kidolgozott útvonalterv alapján a lakosság számára ingyenes „Soroksár busz”. Idén januártól az üzemeltetést átvette a BKK, és 135/135A jelzéssel az autóbusz járat betagozódott a főváros tömegközlekedésébe. Az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET nevében december 31-én, a „sárga” busz utolsó járatát Atkári Győzővel közösen elbúcsúztattuk. Megajándékoztuk a sofőröket, és megköszöntük a Soroksáriak érdekében végzett munkájukat. Ekkor készítettük a mellékelt képet.
A 135-ös járat január elsejei indulását követően többen panaszkodtak a menetrend, az első ajtós felszállás, a reggeli zsúfoltság, valamint amiatt, hogy csak a buszok első része alacsonypadlós, a hátsó része magas, csak lépcsőn közelíthető meg, illetve szűkösebb a tere. Emiatt a le és felszállás is nehezebb. A felmerült problémákat azonnal jeleztük a városvezetés felé, és kértük, tegyék lehetővé, hogy az összes ajtót lehessen használni felszállásra. Ez a probléma mára már megoldódott!  Kértük továbbá a polgármesteri hivatalt járjon el a BKK-nál, hogy minden busz végig alacsony padlós legyen, mert akkor az idősek, a gyerekkocsival közlekedők, a mozgáskorlátozottak a buszt teljes hosszában tudják majd használni. Ebben az esetben a reggeli zsúfoltság is biztosan csökkenne! Kérjük a tisztelt soroksári utasokat, továbbra is jelezzék felénk észrevételeiket, mivel az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET tagjainak fontos, hogy ez a lakosságunk számára szükséges szolgáltatás minél színvonalasabb legyen. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a „kék” busz mindenki megelégedésére szolgálja majd Önöket!
Az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET tagsága az elmúlt hetekben igyekezett minden soroksári háztartásba eljuttatni a buszjáratok részletes menetrendjét. Minden kedves soroksári lakótársunknak jó egészséget, és balesetmentes közlekedést kívánunk.


                                       Mikó Imre képviselő, a 135-ös busz rendszeres használója.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése