2014. július 30., szerda



Nagyistókné Ekler Éva

2. körzet

22 éve költöztünk férjemmel a Szentlőrinci úti lakótelep elsőként épült panelházába.
Szeretünk itt élni, gyermekeink is ide születtek. Már akkor kiderült számunkra az egymásra figyelés, segíteni akarás fontossága. Gyerekeink felnőttek kinőttük a lakásunkat, elköltöztünk, de a lakótelepen maradtunk.
Ide köt minden olyan élményünk, ami fontos az életünkben.
A szemünk előtt épült és népesed be a lakótelep, a puszta földje is fokozatosan kizöldült. Sok kedves családdal ismerkedtem meg. Ahol tudtunk, segítettünk egymásnak, így a kapcsolataink a mai napig élnek. Közgazdász diplomával friss házasként is fontos volt számunkra a bennünket körülvevő kedves emberek közössége. A munkám során egy civil szervezet közösség építésével foglakozom és ez a tapasztalat sokat segít a magán életemben meglévő kapcsolatok működtetésében is.

2011 óta néhány lelkes ismerősömmel szervezzük a nemzetközileg is ismert és kedvelt SZOMSZÉDÜNNEP rendezvényét lakótelepünkön. Ez is kiváló alkalom egymás megismerésére, a szomszédjainkkal való baráti kapcsolataink kialakítására.

2012-ben részt vettem a Tudatos Vásárlók Egyesülete által szervezett ÖKOKÖRÖN, ami új szemlélet móddal ajándékozott meg. Az ott szerzett tapasztalatok alapján szerveztem meg a lakótelepen a garázsvásárokat, és így a saját bevásárló közösségünk is kialakult. Tudatos kutyatartóként határozottan képviselem a gazda felelősségét a kutyapiszok megszüntetésében.

Elindult egy – a Főváros több kerületében sikeresen működő - közösségi kert tervezésének gondolata is.

2013-ban megalakítottam a JÓ SZOMSZÉDOK EGYESÜLETÉT, és egyesületi vezetőként segítem a lakótelepen élők ötleteit, céljait.

Tagja vagyok az ITTHON VAGYUNK EGYESÜLET-nek, melynek céljai közé tartozik Soroksár közéletének – pártérdekektől mentes - javítása, fejlődésének elősegítése. Tagjai kivétel nélkül Soroksárért elkötelezettek. Az egyesület felkért, hogy a 2. sz. választókörzet képviselőjelöltjeként induljak a választásokon Újtelep egy része, és a lakótelep képviseletében. A lakótelepen évek óta nagy igény van a változásra, ezért a felkérést elfogadtam, és megválasztásom esetén biztosan még többet tudok tenni a telep, a terület fejlődéséért, és az itt élő emberekért, közösségekért.

Kérem támogatásukat.


                                                   Nagyistókné Ekler Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése