2013. június 27., csütörtök

BÚCSÚ A DEMOKRÁCIÁTÓL



BÚCSÚ A DEMOKRÁCIÁTÓL

Május 16-án kezdetét vette a demokrácia agóniája Soroksáron. A független képviselők mellőzésével, minden előzetes megbeszélés nélkül - a polgármester előterjesztése alapján –a Fidesz-Geiger Ferenc szövetség megszüntette a napirend előtti hozzászólás lehetőségét, valamint három főről öt főre emelte a frakció létszámot. Az ok nyilvánvaló: Meg kell fosztani, illetve korlátozni kell a Fidesz-Geiger szövetséget kritizálók hivatalos megszólalási lehetőségét, és lehetetlenné kell tenni, hogy képviselő- csoportban dolgozhassanak. Újra egypártrendszer lett Soroksáron, mindez a helyi Fidesz „demokraták” és Geiger Ferenc összefogásával. Talán egész Magyarországon példátlan, hogy a képviselő-testület létszámához képest 45 % szükséges egy frakcióhoz. Mélységesen felháborítónak tartjuk, hogy Soroksáron az eddig ellenzékben politizáló Fidesz, amely több cikluson keresztül a helyi sajtószabadságot, az egyenlőséget, a korrekt tájékoztatást, a tisztességes politizálást – nagy hangon – követelte, és kérte számon Geiger Ferencen, most vele együttműködve, gátlástalanul felszámolja a helyi demokráciát. A Soroksári Hírlapban és az – évi 25 millióba kerülő – ESTV-ben sem közleményeink, sem véleményünk nem jelenhet meg.
Hol vannak már a soroksári Fideszes választási ígéretek?! Úgy tűnik, elfelejtődött már Geiger Ferenc Fidesz általi számonkérése és elszámoltatása! Az újdonsült szövetségesek elfelejtették már a Fideszes SOR-KÖZ, névtelen, olykor gusztustalan stílusú Geiger ellenes kirohanásait? Hol vannak már a Soroksáriak védelmében tett Fideszes ígéretek, fogadkozások, hogy megvédik a soroksári munkahelyeket?! Geiger Ferenc és a Fidesz 2010 óta sorra rúgja ki a hely- és szakmai ismerettel rendelkező soroksári dolgozókat a Városházáról. Ráadásul a - teljesen feleslegesen – kívülről behozott, külsős alpolgármesterré választott Orbán Gyöngyi – helyi Fidesz pártvezér -, aki törvény szerint nem tagja a képviselőtestületnek, lett kinevezve Geiger Ferenc első helyettesévé (így Egresi Antal fölé került). Vajon milyen titkos paktum köttetett, és mennyibe fog ez kerülni Soroksárnak?
Nem tudjuk, mi vár még ránk. Úgy gondoljuk, hogy az egyre arrogánsabb és gátlástalanabb Geiger-Fidesz rezsim nem áll meg a helyi demokrácia felszámolásának útján. Mi, független képviselők ezért a törvényesség és a demokrácia védelmében a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordultunk törvényességi ellenőrzést kérve. A fejleményekről szórólapjaink és internetes elérhetőségeink útján tájékoztatjuk a tisztelt soroksári lakosságot.

dr. Kolosi Ferenc                                             Mikó Imre                                                         Fuchs Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése