2013. június 27., csütörtök

NEKROLÓG!



NEKROLÓG!


A civil, valamint a baloldali érzelmű szavazók az áprilisi képviselő-testületi ülésen végképp elvesztették polgármesterüket.
Bővebben: A testületi ülésen a Polgármester Úr a képviselők egy részének legnagyobb megdöbbenésére bejelentette, hogy még egy Fideszes (külsős) alpolgármestert jelöl, Orbán Gyöngyi fővárosi képviselő, helyi Fidesz elnök személyében. Előzetes egyeztetés „természetesen” nem történt a civil oldallal, ezért ért minket váratlanul a döntés. Orbán Gyöngyi asszony nehezen palástolt lelkesedéssel, beleegyezően bólogatott a polgármesteri felszólításra, miszerint elfogadja-e jelölését a tisztségre?! Kolosi Ferenc képviselőtársam megkérdezte, miért van éppen most szükség egy újabb Fideszes alpolgármesterre, amikor pont a Fidesz kormányzatnak köszönhetően csökkentek az önkormányzati hatáskörök, és miért éppen azt az Orbán Gyöngyit jelöli Geiger Ferenc, aki a 2010-es választásokat követően maga hangoztatta, hogy Soroksárnak talán egy alpolgármesterre sem lenne szüksége? Jogkörrel és feladattal majd én látom el – hangzott az ingerült polgármesteri válasz. Különben is folytatódik a kerületben a csatornázás, és ebben lesz nekünk nagy segítségünkre Orbán Gyöngyi fővárosi képviselő kapcsolati tőkéje – tette hozzá Geiger Ferenc.
Csak csendben jegyzem meg, hogy ez az úgymond kapcsolati tőke az elmúlt 2-3 esztendőben vajmi kevés hasznot hozott Soroksárnak, ráadásul Orbán Gyöngyinek, mint fővárosi képviselőnek és csatornázási vezetőnek amúgy is kötelessége lenne Soroksár támogatása. Tehát minden szempontból indokolatlan volt alpolgármesteri jelölése és megválasztása, ráadásul éves szinten újabb milliókba kerül Orbán Gyöngyi Soroksár adófizetőinek.  
A valódi okokra csak Geiger Ferenc, és a Fidesz vezetése adhatna választ.
A titkos szavazás során tehát a Civil-MSZP támogatott polgármester beszavazta a soroksári Fidesz elnökét az alpolgármesteri székbe. „Erre varrjál gombot!” – tartja a mondás. Ezt követően a Civil Frakció bejelentette megszűnését, képviselői független frakcióban folytatják munkájukat. Ráadásul Polgármester Úr egész Soroksáron azt híreszteli, hogy mi árultuk el őt, mert nem tájékoztattuk céljainkról. Az igazság ezen állítással szemben az, hogy dr. Kolosi Ferenc négyszer egyeztetett Geiger Úrral megbeszélt időpontot és helyszínt, ahova a Polgármester Úr egyszer sem ment el. Tetejébe ő szavazott több alkalommal is saját civil frakciója ellenében, előzetes egyeztetés nélkül. Ő, aki 2010 óta azt mondta mindannyiunknak, hogy többé nem kíván polgármester-jelöltként indulni.
A polgármesterünk körül fogy a levegő, de talán ő ezt még nem érzékeli. Szerintünk lezárult egy korszak!

Fuchs Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése