2013. június 11., kedd

NE FÉLJETEK!



„NE FÉLJETEK!”  (II. János Pál Pápa)

Magam is szemtanúja voltam a korábbi választások „kopogtató cédula” gyűjtései kapcsán annak, hogy a házakat járó különféle párt-aktivisták listákat készítettek a polgárokról. Nagyon nem tetszett! Különösen a kéretlen „jó tanács adók” dühítettek, akik listával a kézben, búcsúzóul még azt is megmondták a háziaknak: kire ne szavazzanak! Most meg nyakunkon az úgynevezett ajánlás.  A polgárok félnek, nem értik, nem tudják, mit csináljanak. Sokakban felmerül: jobb nem is részt venni a szavazáson. A hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodók éppen ezt akarják elérni! Bár az Alkotmánybíróság sorra semmisíti meg az állampolgári jogokat sértő hatalmi előterjesztéseket, mi nem tudhatjuk, mit fognak még kitalálni „honatyáink és honanyáink” az állampolgárok bosszantására. De ígérjük: résen leszünk, és időben tájékoztatjuk Önöket, Tisztelt Soroksáriak!
Ne féljetek, üzente a Pápa a világnak. Mi is ezt üzenjük azoknak a tisztelt soroksári polgároknak, akik félnek, tartanak a „listázásoktól”, az ajánlás esetleges következményeitől. Az ITTHON VAGYUNK Egyesület nevében azt tanácsoljuk minden soroksári választónak: bátran ajánljon minél több jelöltet, szervezetet, hogy egyik se tudhassa biztosan, kire fog majd szavazni! (Így lehet megvezetni a listázó párt-spekulánsokat!) A szavazófülkében pedig mindenki arra voksol, akit arra érdemesnek tart!
Soroksár szempontjából különösen a 2014-ik évi őszi Önkormányzati Választás a fontos, mert ott kizárólagosan soroksári polgárok döntenek Soroksárról! Településünk történelme során, nehéz időkben is bizonyítottuk bátorságunkat, példamutató kiállásunkat. Vegyünk példát Soroksárt építő, fejlesztő határozott elődeinktől, és ne féljünk szavazni! Mert a demokrácia ott kezdődik, ahol a félelem véget ér!

Unyi János Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése