2013. június 11., kedd

KÉPVISELŐI ÉSZREVÉTELEK



KÉPVISELŐI ÉSZREVÉTELEK

Tisztelt képviselőtestület! Alig néhány nap telt el a 2013-ik évből, amióta az állam átvette iskoláink fenntartását.
Egresi alpolgármester úrtól korábban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az átadás-átvétel zökkenőmentes lesz. Ezzel szemben itt van máris az első probléma. A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság ülésén dr. Kolosi Ferenc észrevételezte azt a problémát, hogy amennyiben valamelyik iskola a Sportcsarnokban kíván testnevelés órát tartanI, úgy az új rendszernek „köszönhetően” ingyenes használatra nem lesz lehetősége soroksári diákjainknak.
Számomra teljességgel érthetetlen, hogy amikor a tanterv 2013-tól a testnevelést napi rendszerességgel írja elő az általános iskolások többsége részére, akkor a mi gyermekeink a mi soroksári sportcsarnokunkban terembérleti díjat fizessenek a testnevelési órák megtartásáért. Az idevonatkozó jogszabályok természetesen és sajnálatosan országos érvényűek.
                                                                              -

Tisztelt képviselőtársaim! Emlékezzenek rá, hogy a korábbi testületi üléseken hányszor kértem a választókörzetemben lévő rossz állapotú járdák felújítását. Az utcák felsorolását követően Fideszes oldalról már gúnyos kacagás hallatszott. Nekem, mint választott képviselőnek az a kötelességem, hogy a lakosságot hátrányosan érintő problémák megoldásában eljárjak. Már novemberben jeleztem a Tárcsás és Rézöntő utcák állapotának romlását. Ezeket az útvonalakat szinte minden soroksári lakos használja, nem beszélve az óriási átmenő forgalomról. Úgy tudom, hogy néhány évvel ezelőtt a főváros szakemberei felmérték az utcák rossz állapotát, azonban sajnos semmi érdemleges előrelépés nem történt az óta. Mindkét útvonalon tömegközlekedés is zajlik, és a Rézöntő utcai óvodába, bölcsődébe szülők tucatjai viszik-hozzák gépkocsival gyermekeiket.
Kérem ezért a hivatalt, hogy sürgősséggel és nyomatékosan kérjék a fővárosi önkormányzat illetékeseit a tarthatatlan helyzet kezelésére. Kérem továbbá Orbán Gyöngyi Fideszes fővárosi képviselőnk és Dobi Éva szintén Fideszes fővárosi küldöttünk hathatós közbenjárását a két útvonal felújítása érdekében. Tegyenek végre valami hasznosat Soroksárért!

Tisztelettel:

Fuchs Gyula képviselő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése